Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تجارت‌نیوز، با وجود میلیاردها تومان بدهی و زیان انباشته و کیفیت پایین محصولات، ایران خودرو و سایپا همچنان به طرح‌های فروش خود ادامه دهند. حالا هم آنها بر اساس قانون جوانی جمعیت، موظف به اجرای طرحی با عنوان خودرو بدون قرعه‌کشی برای مادران شده‌اند. دور جدید این طرح، در هفته جاری برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرایط ثبت‌نام خودرو برای فرزند دوم

سایپا، این طرح را در راستای ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در تاریخ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ دانسته‌. مادرانی که فرزند دوم آنها از این تاریخ به بعد متولد شده است مشمول طرح‌های ایران خودرو و سایپا، هستند.

این شرکت تاکید کرده‌ است که اگر تعداد متقاضیان مشمول در این بخشنامه، بیش از ظرفیت شرایط فروش باشد، تخصیص محصول در قالب قرعه‌کشی صورت می‌پذیرد. در غیر این صورت، همه مادران مشمول که شرایط آنها به تایید سازمان‌های ذیربط برسند، امکان واریز وجه را دارند.

در بخشنامه خودرو بدون قرعه‌کشی برای مادران آمده است: اطلاعات طرح مذکور، به سازمان ثبت احوال ارسال می‌گردد، تا پس از شناسایی مادران حائز شرایط، امکان واریز وجه برای ایشان میسر شود.

سایپا در این نوبت از طرح فروش خود، محصولات را در سه مدل فروش فوق‌العاده، پیش‌فروش یکساله و مشارکت در تولید عرضه می‌کند.

متقاضیان می‌توانند تار روز سه‌شنبه سوم خرداد، با مراجعه به سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، نسبت ثبت‌نام و انتخاب نوع خودرو اقدام کنند. البته با وجود تاکید وزارت صمت بر فعالیت بدون اختلال این سامانه، همچنان گزارش‌هایی از مشکلات آن منتشر می‌شود.

فهرست اسامی منتخبان طرح فروش محصولات سایپا، پس از برگزاری قرعه‌کشی اعلام می‌شود.

در بازار چند؟

حال سوال اینجاست که قیمت‌ها در طرح‌های فروش، چقدر با بازار تفاوت دارد؟

تیبا SX موتور M15

متقاضیان در هنگام ثبت‌نام برای توزیع یارانه سایپا از امکان خرید تیبا SX موتور M15 برخوردارند.

قیمت کارخانه‌ای این خودرو، ۱۱۹ میلیون و ۹۴۰ هزار و نرخ این خودرو در بازار، حدود ۱۹۱ میلیون تومان است.

ساینا EX با گیربکس معمولی

یکی دیگر از خودروهای موجود در در این دور از طرح سایپا، ساینا EX با گیربکس معمولی است.

قیمت این خودروی سایپا در کارخانه، ۱۲۴ میلیون و ۷۲۵ هزار تومان است و این خودرو در بازار، ۲۱۴ میلیون تومان قیمت دارد.
دودل نباش! الان وقت خرید خودروی خارجیه. به سوییچ اعتماد کن.

تیبا EX2 با رینگ فولادی

یکی دیگر از خودروهای موجود در این طرح، تیبا EX2 با رینگ فولادی است.

قیمت مصوب کارخانه‌ای این خودرو، ۱۲۶ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان است و این خودرو در بازار، ۲۰۰ میلیون تومان قیمت دارد.

کوئیک با گیربکس معمولی

متقاضیان همچنین در هنگام ثبت‌نام در در این دور از پیش فروش سایپا، از امکان خرید کوئیک با گیربکس معمولی نیز برخوردارند.

قیمت کارخانه‌ای این خودرو، ۱۶۸ میلیون و ۷۴ هزار و نرخ این خودرو در بازار، حدود ۲۱۲ میلیون تومان است.

کوئیک S

افراد در هنگام ثبت‌نام در در این طرح سایپا، از امکان خرید کوئیک S نیز برخوردارند.

قیمت کارخانه‌ای این خودرو، ۱۸۴ میلیون و ۶۶۲ هزار و نرخ این خودرو در بازار، حدود ۲۲۸ میلیون تومان است.

کوییک R با گیربکس معمولی

یکی دیگر از خودروهای موجود در در این دور از طرح سایپا، کوییک R با گیربکس معمولی است.

قیمت این خودروی سایپا در کارخانه، ۱۷۸ میلیون و ۲۰ هزار تومان است و این خودرو در بازار، ۲۲۰ میلیون تومان قیمت دارد.

ساینا S

همچنین از خودروهای موجود در این دور از طرح پیش فروش یکساله و مشارکت در تولید سایپا سایپا، می‌توان به ساینا S اشاره کرد.

خریداران باید به صورت علی‌الحساب ۸۴ میلیون و ۹۱۵ هزار تومان پرداخت کنند.

قیمت کارخانه‌ای این خودرو، ۱۶۹ میلیون و ۸۱۷ هزار تومان است و این خودرو در بازار، ۲۲۲ میلیون تومان قیمت دارد.

اختلاف قیمت کارخانه‌ و بازار

این ارقام، اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار را هنگام ثبت‌نام در طرح خودرو بدون قرعه‌کشی برای مادران نشان می‌دهد.

اما اختلاف قیمت کارخانه و بازار، در مورد تیبا SX موتور M15 حدود ۷۷ و برای ساینا EX با گیربکس معمولی حدود ۸۹ میلیون تومان است.

تیبا EX2 با رینگ فولادی و کوئیک با گیربکس معمولی نیز در بازار به ترتیب حدود ۸۱ و ۵۵ میلیون تومان گران‌تر از کارخانه فروخته می‌شوند.

فروشندگان کوئیک S را حدود ۵۷ میلیون تومان گران‌تر از قیمت کارخانه می‌فروشند.

اختلاف قیمت کارخانه و بازار، در مورد کوییک R با گیربکس معمولی حدود ۵۶ و برای ساینا S حدود ۶۴ میلیون تومان است.

نحوه ثبت نام سریع در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو | ۷ مرحله ثبت نام کد خبر 677650 برچسب‌ها گروه خودروسازی سایپا پیش فروش خودرو فروش فوق‌العاده مادر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گروه خودروسازی سایپا پیش فروش خودرو فروش فوق العاده مادر هزار تومان است و این خودرو در بازار میلیون تومان قیمت خودروهای موجود میلیون تومان گیربکس معمولی هنگام ثبت نام اختلاف قیمت طرح سایپا قرعه کشی پیش فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۲۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟

سامانه یکپارچه تخصیص خودرو‌های داخلی در حالی این روز‌ها به نوعی تعلیق شده و طرح فروش خاصی در آن اجرا نمی‌شود که این موضوع ابهاماتی را درباره سرنوشت سهمیه «خودرو‌های مادران و خودرو‌های فرسوده» ایجاد کرده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، این دو سهمیه تقریبا از سال ۱۴۰۱ لحاظ شدند که دو گروه مادران دارای دو فرزند (آن‌ها که فرزند دومشان پس از ابلاغ قانون در تاریخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰) دنیا آمده است و همچنین مالکان خودرو‌های فرسوده را در بر می‌گیرد. در این بین، سهمیه مادران با توجه به ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در نظر گرفته شده است و طبق آن، خودروسازان باید ۵۰ درصد از ظرفیت فروش خود را به مادران مشمول اختصاص دهند.

به عبارت بهتر، شرکت‌های خودروساز داخلی مکلفند از زمان ابلاغ این قانون یک خودروی ایرانی به قیمت کارخانه به انتخاب و به نام مادر پس از تولد فرزند دوم به بعد در هر نوبت ثبت‌نام و تنها برای یک مرتبه، تحویل دهند.

ابلاغ این قانون مصادف با دورانی بود که خودرو‌های داخلی از مسیر قرعه‌کشی عرضه می‌شدند، بنابراین خودروسازان باید ۵۰درصد از ظرفیت فروش خود در این به‌اصطلاح لاتاری را به مادران مشمول تخصیص می‌دادند. خاصیت این طرح برای «مادران» این بود که با توجه به سهمیه ۵۰درصدی، از شانس بالایی برای برنده شدن در قرعه‌کشی برخوردار بودند.

به همین نسبت طبعا از شانس مشتریان عادی کاسته می‌شد، زیرا انبوهی از متقاضیان غیر مادر، باید تنها برای نصف خودرو‌های عرضه‌شده در قرعه‌کشی‌ها شانس خود را امتحان می‌کردند. به‌هر‌حال به واسطه این قانون، تا به امروز مادران مشمول زیادی موفق به خرید خودرو با قیمت کارخانه‌ای شده‌اند (هرچند البته این نکته را نباید فراموش کرد که دلالان و واسطه‌گران با اجاره کارت ملی برخی مادران مشمول، عملا صاحب این خودرو‌ها شدند).

اما سهمیه دوم یعنی «خودرو‌های فرسوده» نیز طبق قانون ۲۰ درصد از فروش خودروسازان را به خود اختصاص می‌دهد. بر این اساس، خودروسازان باید ۲۰درصد از ظرفیت فروش خود در هر دوره را برای مالکان خودرو‌های فرسوده کنار می‌گذاشتند. هدف از این قانون، ترغیب مالکان فرسوده‌ها به اسقاط خودروهایشان بود. با توجه به این دو سهمیه، خودروسازان در دوران قرعه‌کشی و همچنین در فروش‌های سامانه یکپارچه تخصیص خودرو، باید در مجموع ۷۰درصد از محصولات خود را به «مادران» و مالکان خودرو‌های فرسوده اختصاص می‌دادند و باقی متقاضیان باید برای ۳۰ درصد دیگر رقابت می‌کردند.

حالا، اما نه دیگر شیوه قرعه‌کشی اجرا می‌شود و نه سامانه یکپارچه قابلیت و کارکرد قبل را دارد و از همین رو سرنوشت سهمیه «مادران» و «فرسوده‌ها» در هاله‌ای از ابهام است.

در آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ قانون ساماندهی صنعت خودرو آمده که حداقل ۲۰درصد از خودرو‌های عرضه‌شده در قرعه‌کشی، باید به خودرو‌های فرسوده اختصاص پیدا کند. این در حالی است که هم‌اکنون چیزی به اسم قرعه‌کشی وجود ندارد و مشخص نیست آیا این قانون می‌تواند خودروسازان را به عرضه ۲۰درصدی مخصوص فرسوده‌ها، ملزم کند یا نیاز به بازتعریف و اصلاح دارد.

در مورد خودرو‌های مادران نیز مدت‌هاست خودروسازان فروش جدیدی را به مشمولان اختصاص نداده‌اند، چه آنکه با توجه به برگزاری دو مرحله فروش یکپارچه، خودروسازان عملا تولید یک تا دو سال خود را پیش‌فروش کرده‌اند. در کنار این مسائل، گفته می‌شود برخی متقاضیان شرکت‌کننده در طرح‌های فروش «مادران» و «فرسوده‌ها» موفق به دریافت خودروی ثبت‌نامی خود در موعد مقرر نشده‌اند.

به‌هر‌حال به نظر می‌رسد با توجه به اتفاقات و تغییرات رخ‌داده در سیستم فروش خودروها، نیاز است سیاستگذار در مورد سهمیه خودرو‌های مادران و فرسوده‌ها شفاف‌سازی کند تا مشخص شود آیا خودروسازان همچنان ملزم به اختصاص ۷۰درصد سهمیه خود به این موارد هستند؟ از طرفی، نحوه پایش عمل به تعهدات خودروسازان در این ماجرا نیز برای خود یک چالش محسوب می‌شود، زیرا دیگر سامانه یکپارچه کارکرد قبل را (اینکه به‌وضوح مشخص می‌کرد خودروسازان سهمیه مادران و فرسوده‌ها را در طرح‌های خود لحاظ کرده‌اند) ندارد.

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ کف قیمت خودرو در بازار
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+ قیمت
  • بازار خودرو روی دور تند ارزانی افتاد
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا آغار شد | اسامی خودروها، قیمت و زمان تحویل
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+جدول